L-Thyroxine nieuwe formule

Mocht u het nog niet weten …

Op 1 januari 2015 heeft producent Takeda de samenstelling van het medicijn L-Thyroxine gewijzigd, dit eigenlijk in navolging van andere medicijnen op andere markten.

De informatie die patiënten hierover krijgen komt fragmentarisch - op zijn best. De informatie van de fabrikant zelf kwam onder de vorm van een papiertje op adreskaartgrootte die bij de aflevering van de medicijnen werd meegegeven. Daar moet je het dan mee doen …

De nieuwe formule zal tot eind dit jaar worden aangekondigd op de verpakking met de zeer duidelijke vermelding "Nieuwe formule", als betrof het een wasmiddel.

Bijwerkingen zijn mogelijk omdat de opname anders (beter ?) zou verlopen. Intussen stromen de mailboxen en fora vol met ongeruste reacties van patiënten die een hele rits aan nieuwe symptomen ondervinden. Wees dus alert en laat uw bloedwaarden extra controleren.

Informatie aan en vanuit de professionele medische wereld

Er circuleert nochtans voldoende informatie om de patiënt te kunnen inlichten over het hoe en waarom van de nieuwe samenstelling.

Informatiefiche voor apothekers
Informatiefiche voor artsen
Omzendbrief in AZ van Brugge

In de media

Eerste vaststelling: aan Vlaamse kant heerste een oorverdovende stilte, zowel in de geschreven pers als op televisie. In Wallonië besteedden RTL-TVI en RTBF wel enige aandacht aan het onderwerp.

Het volledige artikel op RTL (FR)
Het item op RTBF (FR)
In kort bestek

De absorbtie van de werkzame stof in de nieuwe versie van het medicijn verloopt beter door de vervanging van de filler. Hierdoor geraken zelfs volledig geregelde patiënten weer volledig van slag, met alle gevolgen van dien.

Oude en nieuwe bijsluiter - zoek de verschillen

Eerlijk gezegd hebben we ze in fluo aangeduid voor uw gemak …

L-Thyroxine (Takeda) (oude versie tot 31/12/2014)
L-Thyroxine (Takeda) (nieuwe versie vanaf 01/01/2015)

Heeft u zelf geen bevredigende resultaten met deze medicatie ? Er zijn wel degelijk alternatieven, zoals het natuurlijk schildklierhormoon.

Volg mijn eigen ervaringen
met het natuurlijk schildklierhormoon
in het "Dossier Erfa"